Regionale Badmintonbond Breda

RBB U15 behaalt tweede plaats tijdens Brabantse Kampioenschappen

Op zaterdag 23 maart jl. heeft het U15 jeugdteam van de RBB, bestaande uit Roos Kanselaar, Nora Hulspas, Tygo Willekes en Jop Vermeulen, gestreden om het kampioenschap van Noord-Brabant. Eerder dit jaar werden zij al kampioen in hun poule van de jeugdcompetitie van Badminton Nederland en mochten zij het in sporthal T-Kwadraat in Tilburg opnemen tegen de winnaars van de andere drie poules. 

Vlak voor de Brabantse Kampioenschappen had een van de vier teams zich helaas afgemeld, maar dat maakte de strijd niet minder. Omdat de eerste wedstrijd nu niet doorging, konden de jongelui zien hoe Veghel '67 in de vijf te spelen partijen met meerdere drie-setters won van Oss. Veghel ‘67 trok alle partijen naar zich toe en won met 5-0. 

Het RBB U15 team heeft flink strijd geleverd tegen Veghel ‘67, maar verloor helaas. Met driemaal een drie-setter werd de stand uiteindelijk 3-2 voor Veghel ‘67.

De kansen op het kampioenschap waren hiermee verkeken, maar die tweede plek wilden ze toch wel hebben. Roos, Nora, Tygo en Jop wonnen hun wedstrijd tegen Oss met 5-0. Ook hier waren drie keer drie sets nodig om de winst te pakken. Alle vier van harte proficiat met het behalen van deze tweede plaats. Een mooie aanvulling op jullie geweldige resultaten van dit seizoen!

 

 

Regionale Badmintonbond Breda

Copyright © 2015. All Rights Reserved.