Regionale Badmintonbond Breda

RBB Badminton Jeugdteam weer Nederlands Kampioen

Het Nederlands kampioenschap voor regioteams werd, onder auspiciën van Badminton Nederland op 24 en 25 juni 2018 gehouden in de Hanzehal in Zutphen. 

RBB_Team_U13-NL_kampioen_2018.JPG - 874,42 kB

 Het werd een weekeind, met veel leuke, sportieve en vaak ook spannende wedstrijden. Het U13 jeugdteam van de RBB (Regionale Badmintonbond Breda) mocht als Brabants Kampioen uitkomen tegen de volgende regiokampioenen uitkomen: Midden-Nederland BC Inside uit Baarn, West-Nederland Nieuwerkerk , Oost-Nederland Elo United uit Hengelo en tegen Martinus Amstelveen.

Het RBB-team bestaande uit Iris Samola, Pham Trinh, Indy Janssen, Dion Hoegen, Daan Verbaten en Yannick Wigny werd dit weekeind bijgestaan door trainer Rob van Leeuwen van RTC-Breda en natuurlijk ook gesteund door vele supporters. De vraag was: “Konden zij als team, het behaalde Nederlands Kampioenschap van 2017, evenaren in deze hogere leeftijdsklasse?” 

Een korte impressie van het verloop van de wedstrijden

Zaterdag 23 juni 10 uur: De eerste wedstrijd tegen de kampioen van Midden Nederland BC Inside uit Baarn stond op het programma. Het team had er veel zin in en kwam scherp uit de startblokken. Alle 5 de wedstrijden werden met 2-0 gewonnen. De overwinning van Indy in de dames enkel, verdient het om apart te vermelden. Gewoon omdat Indy, misschien wel haar beste wedstrijd ooit speelde. Dion (HE), Pham/Yannick (GD), Iris/Pham (DD) en Daan/Dion (HD) behaalden de andere punten. Een geweldige start van dit Nederlands Kampioenschap.

Na deze wedstrijd, moesten we wachten tot 18 uur, voor de volgende wedstrijd tegen Nieuwerkerk op het programma stond.

Om 18 uur begon de wedstrijd tegen Nieuwerkerk, met de GD en de HE. Yannick nam de HE voor zijn rekening en maakte er een zeer spannende pot van, helaas moest hij zijn meerdere erkennen na een lange, spannende 3 setter. De GD werd gespeeld door Dion/Indy. De 1ste set werd onnodig verloren, waardoor de achtervolging ingezet moest worden. Gelukkig lukte dit en werd de stand gelijkgetrokken 1-1. Pham speelde daarna zeer solide de DE en won met 2-0. Op het ander veld werd de DD gespeeld door Indy/Iris. Na een moeizame 1ste set, vochten zij voor ieder punt in de 2de set, maar de dames van de tegenpartij bleken een maatje te groot. Een 2-2 tussenstand en dus werd de HD de alles beslissende partij. Yannick en Daan moesten het 3de punt binnen halen. Het werd een bloedstollende partij, met veel missers, maar ook mooie punten en prachtige rally’s. De 1ste set ging naar Nieuwerkerk, de 2de naar RBB. 2-2 en 1-1. De wedstrijd was volledig in evenwicht, toen set 3 begon. In deze set ging het lang gelijk op, beide teams voelden de druk, van alle medespelers, supporters en velen in de zaal. De druk was erg groot, maar niet te groot. Daan maakte een paar slimme punten en Yannick joeg de shuttle nog maar eens hard door het midden. Bloedstollend bleef het tot het laatste punt. Daan & Yannick hadden een sterk slot en wisten deze wedstrijd met 3-2 te winnen. Een partij, die iedereen zich over jaren nog kan herinneren.

Zondag 24 juni 10.00 uur; iedereen was weer fris en fruitig en de 3de wedstrijd tegen de kampioen van Oost Nederland Elo United uit Hengelo begon met een GD, die gespeeld werd door Yannick/ Pham. Zij lieten al snel zien, dat wij gekomen waren om te winnen. De eerste set liep het gesmeerd en werd ruim gewonnen, ook de 2de set ging het goed en stonden ze ruim voor. Deze ruime voorsprong werd in het 2de deel van de partij steeds kleiner, maar net op tijd, was de focus terug en met een minimaal verschil 21-19 werd de partij met 2-0 gewonnen. Dion speelde hierna zeer geconcentreerd en erg sterk de HE en won deze met 2-0. Pham nam hierna de DE voor haar rekening. De sterke meid van Elo, was een pittige tegenstander en Pham moest alles uit de kast halen om het 3de wedstrijdpunt binnen te halen. Het lukte en hierdoor was ook deze wedstrijd in de pocket. Dion/ Daan wonnen hierna de HD met 2-0 en Indy/Iris verloren de DD met 0-2.

 

De laatste wedstrijd tegen Martinus Amstelveen was vooraf gezien op papier, de makkelijkste en dat bleek in de praktijk ook zo. Daan won de HE door goed technisch spel met 2-0, de GD werd met 2-0 gewonnen door Dion & Indy, waarna Iris een zeer spannende DE speelde. De 1ste set ging verloren, maar daarna knokte Iris zich op prachtige wijze terug in de wedstrijd en won de 2de set, waardoor er een beslissende 3de set gespeeld moest worden. Hierin stond Iris met 20-14 voor, maar het laatste punt bleek moeilijk. Het werd 20-20, waarna Iris zich herpakte en 2 punten op rij sloeg en zo met 2-1 won. De DD werd niet gespeeld, omdat Martinus maar 1 meisje in het team had. Yannick & Daan wonnen de HD en daarmee werd RBB U 13 ongeslagen Nederlands Kampioen Regio Teams 2018. Een geweldige prestatie……….na een geweldig seizoen.  GEFELICITEERD TOPPERS !!

Regionale Badmintonbond Breda

Copyright © 2015. All Rights Reserved.