Regionale Badmintonbond Breda

RBB Jeugdteam U13 weer overtuigend kampioen

Op zaterdag 26 januari 2018 heeft het RBB-Jeugdteam haar beslissende thuiswedstrijd in de badminton jeugdcompetitie gespeeld. Het team (onder 13 jaar) sloot deze wedstrijd af met een royale overwinning van 8-0, op het  team van BC Drunen.  Daarmee hebben zij in 10 competitie ontmoetingen 76 wedstrijden gewonnen en slechts 4 verloren en zijn zij met dit resultaat nu al overtuigend regiokampioen geworden. Ditzelfde team , op 2 spelers na, was vorig seizoen ook regiokampioen onder 11 jaar. Dit is een uitzonderlijke prestatie binnen de jeugdcompetitie in Brabant.

Zij speelden in een poule van 7 teams, t.w.: RBB, BC Geldrop, BC Veghel, FST Waalwijk, BC Reeshof-Tilburg, BC Slamis-Uden en BC Drunen. De RBB teamspelers waren: Indy Janssen, Pham Trinh, Iris Samola, Anne Kanselaar , Yannick Wigny, Dion Hoegen en Daan Verbaten. Aardig om te vernoemen is, dat zij allen extra trainingen volgen bij RTC-Breda, het centrale badminton trainingscentrum en badmintonschool voor Midden- en West-Brabant, wat hierdoor duidelijk zijn vruchten afwerpt. Een compliment aan de ouders / begeleiders is ook op zijn plaats. Zonder hen is dit allemaal haast niet realiseerbaar.

Het kampioensteam ontving uit handen van Rob van Leeuwen, trainer en competitieleider RBB, een fraaie herinneringsmedaille. Zij wachten nu op een uitnodiging, om te spelen om de Brabantse kampioenstitel en bij winst spelen zij daarna om de landstitel. Dat zou mooi zijn, want die hebben zij vorig seizoen ook bereikt. Zie voor de foto's de Fotopagina

Regionale Badmintonbond Breda

Copyright © 2015. All Rights Reserved.