Regionale Badmintonbond Breda

* Lotte Jonathans en wethouder Bob Bergkamp op bezoek bij de RBB

Van 18 tot en met 23 september 2012 vindt de 'Week van het Badminton' plaats. In deze week laten Badminton Nederland en zo'n 80 badmintonverenigingen zien hoe stoer, snel en gezond de badmintonsport is en hoe leuk en gezellig het is bij de badmintonvereniging. De RBB heeft hierop ingehaakt, door het geven van een trainingsprogramma van 12 weken voor nieuwsgierige en beginnende badmintonners. Dit is een nieuw opgezet trainingsprogramma door Badminton Nederland.
Zie artikel BN De Stem 18-9-2012     en zie de foto's

Thema's in de Week van het Badminton: dinsdag 18 sept.: Dag van de Recreant; woensdag 19 sept. Dag van de Jeugd; donderdag 20 sept.: Dag van de Vrijwilliger; vrijdag 21 sept.: Dag van de Trainer; zaterdag 22 sept.: Dag van de Veteraan; Zondag 23 sept.: Dag van het Wedstrijdbadminton.

De 2e trainingsdag op zaterdag 15 september werd een bijzondere dag in het Racketcentrum. Om 9.00 uur werd de entree en de hal aangekleed met badminton promotiemateriaal door Daphne Oldenhof van BNL, geholpen door Hans Emmerik en Rob van Leeuwen van de RBB. Er werden foto's gemaakt voor in de Clear en BN De Stem. Alle deelnemers werden na de training uitgenodigd om op de koffie te komen, samen met Bob Bergkamp, wethouder in Breda van o.a. Sport en Henk-Jan Woltinge van BNL. Ook de ambassadeur van deze promotieweek en Nederlands topspeelster, Lotte Jonathans schoof aan en vertelde heel enthousiast waarom badminton voor haar zo speciaal is. Nadat er in een gezellige sfeer ervaringen werden uitgewisseld, ontving iedere deelnemer aan de trainingen o.a. een stappenteller, om aan te geven dat badminton zeer goed is voor een gezonde leefstijl. Trainster Tiny Boeren ontving, uit handen van Henk-Jan Woltinge, het eerste ingebonden trainingshandboek, dat later beschikbaar komt voor iedere aangesloten vereniging, als aanvulling op het aanbod voor recreante badmintonspelers.

Al met al was het een zeer geslaagde 2e trainingsdag, dankzij de goede samenwerking tussen de RBB en Badminton Nederland.

Regionale Badmintonbond Breda

Copyright © 2015. All Rights Reserved.