Regionale Badmintonbond Breda

* RBB teams goede middenmoot tijdens Brabantse Teamkampioenschappen in Helmond

Op zondag 10 juni 2012 zijn de Brabantse Teamkampioenschappen gespeeld in de City Sporthal in Helmond. Organisator en gastheer was de Helmondse Badmintonbond (HBB). De RBB werd vertegenwoordigd door de teams: Racketswingers en Intermatjan.

Dit toernooi wordt jaarlijks gespeeld door de 2 hoogst geëindigde teams in de competities van de Brabantse Badmintonbonden HBB-Helmond, BBF-Den Bosch, RBB-Breda en Badminton Nederland, afdeling Brabant. Dus 8 teams hebben onderling de strijd aangebonden, onderbroken door een gezamenlijke lunch. De stemming was opperbest, maar in de eerste ronde moest de felle strijd onderbroken worden, doordat Dorian Wagenaar van het BBF-team Shuttle-up1 een ernstige blessure opliep en direct naar het ziekenhuis werd gebracht voor verder onderzoek.

De onderlinge partijen gingen goed tegen elkaar op en regelmatig moesten 3-setters de eindscore bepalen. 

 

De eindranglijst werd als volgt: 1. Mixed-1 (HBB), 2. Shuttle up-2 (BBF), 3. De Reeshof (BN),

4. Racketswingers (RBB), 5. Bakel (HBB), 6. Intermatjan (RBB), 7. Drunen (BN) en 8. Shuttle up-1 (BBF).

Tijdens het toernooi hebben de voorzitters van de vier Brabantse bonden elkaar weer eens op informele wijze kunnen spreken en zijn er afspraken gemaakt voor een vervolgoverleg. 

Ondanks het goede niveau van de wedstrijden en de goede organisatie, viel de publieke belangstelling tegen. Dit wordt een uitdaging voor de RBB, die volgende jaar de organisator wordt in Breda.  (zie ook het artikel in de Clear no. 163) Voor een zeer fraaie fotoreportage zie: http://www.jdekort.com/nieuwsblog/reportage/hbb-btk-2012.html

Regionale Badmintonbond Breda

Copyright © 2015. All Rights Reserved.