Regionale Badmintonbond Breda

* Hans Emmerik geëerd met sportpenning Breda

Hans Emmerik ontving op dinsdagavond 9 februari tijdens het Bredase sportgala, tot verrassing van iedereen, de gemeentelijke sportpenning. Emmerik, in Breda en ver daarbuiten bekend in de badmintonwereld, werd beloond voor de vele diensten o.a.: als speler, bestuurder, bondsafgevaardigde van Brabant en vredestichter met de landelijke NBB. Hij kreeg de penning uit handen van wethouder Van Yperen (sportzaken) in een goed gevulde zaal van het Chassé-theater.

Hans Emmerik heeft een indrukwekkende staat van dienst als vrijwilliger voor de Bredase sportwereld. Op 25 jarige leeftijd (nu 40 jaar geleden) begon hij met badmintonnen en verzorgde toen al de financiën voor een particulier clubje.

Hierna volgt een opsomming van zijn staat van dienst: 25 jaar voorzitter badmintonvereniging BC Racket-Swingers; 10 jaar organisator van het jaarlijkse badminton lentetoernooi; ruim 16 jaar voorzitter van de Regionale Badmintonbond Breda (RBB) ; initiator van het jeugdbadminton in Breda; badminton promotor op diverse scholen in de gemeente Breda; oprichter in 2007 van het jeugd trainingscentrum en de badmintonschool voor Midden en West Brabant; 12 jaar organisator van het zomeravondbadminton; 3 jaar lid geweest van de SPAR (Sportadviesraad); ruim 4 jaar lid geweest van de ledenraad gemeentelijk Sportbureau; 15 jaar lid projectgroep overleg Brabantse bonden met de nationale badmintonbond; sinds vorig jaar bondsafgevaardigde voor de regio Brabant namens Badminton Nederland; actief betrokken bij de totstandkoming van de huidige sportnota en de nieuw te bouwen sporthal. 

De Sportpenning van de stad Breda (een gouden draagspeld) is ingesteld in 1962 als onderscheiding voor Bredanaars die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de sport in Breda. Het college van burgemeester en wethouders besluit over een toekenning. De Sportpenning wordt niet per definitie jaarlijks en niet bij een bepaalde vaste gelegenheid toegekend. Vanaf het instellen van de sportpenning is deze 24 keer uitgereikt aan privépersonen die zich hebben ingespannen voor de sport in Breda. De meest recente uitreiking van de sportpenning was in september 2006.  Zie de foto's onder Fotogalerie 'Algemeen'.

Breda, 9 februari 2010

Regionale Badmintonbond Breda

Copyright © 2015. All Rights Reserved.