Regionale Badmintonbond Breda

* RBB krijgt status strategievereniging

De RBB Breda heeft van Badminton Nederland de status 'Strategievereniging' gekregen. De andere strategieverenigingen in Nederland zijn: BV Almere Buiten, BC DKC Den Haag, BC ELO United Den Haag, BC Flair Alohen ad Rijn, BC Go Groningen, BC Duinwijck Haarlem, BC Meteoor Veendam en BC the Flying Shuttle Barendrecht.

 Wat is een strategievereniging? 

In samenwerking met Badminton Nederland werkt de strategievereniging door eigen innovatief beleid mee aan het realiseren van de strategische doelen van Badminton Nederland. Wanneer de ambitie en beleidsdoelen van de vereniging daarop aansluiten, ondersteunt Badminton Nederland bij de uitvoering van de verenigingsplannen. De strategievereniging is een vereniging die wil en kan groeien en de mogelijkheden heeft om in de regio een voortrekkersfunctie te vervullen. De strategievereniging kenmerkt zich door het hebben van: 1. een duidelijk gedefinieerde beleidvisie, 2. de ambitie om wegen te verkennen met als convreet doel ledengroei te bewerkstelligen, 3. draagvlak daarvoor binnen de vereniging, 4. voldoende mankracht die voor dit soort niet-reguliere taken is te mobiliseren, 5. de wil en bereidheid om de eigen ervaringen en 'good practices' als voorbeeld te stellen aan en te delen met andere verenigingen en hierover te communiceren, zowel in eigen omgeving als binnen Badminton Nederland.

Het eerste officiele overleg hierover vond plaats op 5 februari 2011 tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Almere. Het voltallige RBB bestuur was hierbij aanwezig. Deze informatie is ook lezen in de laatste uitgave van CLEAR verenigingen no.9. Te bezien via de doorlink op deze pagina.

Regionale Badmintonbond Breda

Copyright © 2015. All Rights Reserved.